Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Soft personal tailoring

Wij stellen u graag in de gelegenheid om van ons maatwerk programma gebruik te maken. Om het perfecte resultaat bij u te bereiken, werken wij met de beste kwaliteiten, volledig aangepast aan uw wens en stijl. Welke optie u ook kiest, wij zijn getraind om u in alle rust vakkundig op te meten.

Made-to-Order of Made-to-Measure?

Bij PELGER gaat u voor service en kwaliteit en kiest u uw favoriete stof, stijl én kleermaker. Of u kiest voor een pak, jasje of shirt, alles op maat met de door u gekozen stoffen en daarbij horende stijl. Waar Made-to-Order stopt, gaat het verder bij Made-to-Measure.

 • Bij ons Made-to-Order service heeft u beperkt aantal opties in fit en details. U kunt uw stof, knoop en model kiezen en wordt uw item met de machine gerealiseerd. Uw bestelling wordt in vier weken geleverd. Wilt u exclusief ambacht en maatwerk tot in de kleinste details. Bij ons Made-to-Measure service wordt u tot in detail gemeten en wordt uw bestelling in Italië gedeeltelijk of geheel met de hand gerealiseerd. Na het meten worden uw maten gedeeld met het atelier naar keuze om uw bestelling in zes tot negen weken te realiseren. 

STOFFEN Bij PELGER maatwerk 

Cashmere, wol, mohair en linnen, wij hebben het. PELGER werkt met meerdere stoffenhuizen samen om u een zo breed mogelijk aanbod te bieden. 

Kleermakers Bij PELGER maatwerk 

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur in stijl en in mogelijkheden. PELGER wil dit zo goed mogelijk beantwoorden en werkt daarom samen met verschillende kleermakers. Waar het bij de ene kleermaker stopt in mogelijkheden, begint het bij de ander. Hoe meer de kleermaker met de hand werkt, hoe meer er mogelijk is en hoe beter de materialen zijn die hij gebruikt. Deze zijn dan ook vanzelfsprekend van een hogere kwaliteit en daarmee wordt het comfort vergroot.

Shirts

Voor shirts werken wij samen met drie kleermakers. De eerste is Stenströms, een Scandinavische shirtmaker met parelmoer knopen en fijne stoffen. Daarnaast werken wij nauw samen met Mazzarelli. Deze shirts worden geheel met de hand gemaakt in Puglia en hebben een ruime keuze in luxe stoffen net als het aanbod van Finamore. Deze shirts worden in Napels met de hand gemaakt. Het verschil? De details.  

Pakken & jasjes

Voor pakken en jasjes werken wij samen met vier kleermakers. Onze eigen kleermaker biedt ruime keuzes in stoffen en hebben een half-canvas verwerking. De nadruk ligt met name op de kleurrijke voeringen, moderne pasvorm en comfort. De kleermakers van Dressler maken ook half-canvas jasjes en hebben een luxere verwerking met fraaie, iets klassiekere, stoffen en uitstraling. Voor meer handwerk en naald en draad gemaakte kleding, werken wij samen met Italianen. In Parma zitten de kleermakers van Caruso. Hoge kwaliteit, full-canvas en met de hand gemaakt. Het comfort is hoog en de uitstraling zeer fraai met sartoriale details. Kenners zien het verschil en u voelt het verschil. Voor de top van de wereld gaan wij naar Napolitaanse kleermakers, in dit geval van Isaia. Helemaal met de hand gemaakt tot in de kleinste details met de allermooiste materialen, stoffen en maximaal comfort. Kortom, de sky is the limit. 

Onze werkwijze

Stap 1: Introductie (of oriëntatie)
Bij de eerste afspraak geeft u uw voorkeur en wensen aan. Aan de hand hiervan bieden wij de best passende mogelijkheden.
Stap 2: Uw maten meten
Uw maten worden door ons opgenomen. Of u nu kiest voor een pak, jasje of shirt, wij hebben de juiste kennis om u vakkundig te meten.
Stap 3: Stofkeuze, pasvorm en details
Gaat u voor een tijdloze uitstraling of een sportieve? U heeft bij ons een ruime keuze aan de fijnste stoffen. U kunt kiezen welke maakwijze, kleermaker, knopen en/of hand gemaakte details uw voorkeur hebben.
Stap 4: Uw keuzes worden gedeeld met de kleermaker
Uw maten en overige stijlkeuzes worden gedeeld met het door u gekozen atelier om deze te realiseren
Eerste doorpas afspraak: Afwerking
Zodra het door u bestelde pak, jasje of shirt bij ons in de winkel is geleverd, nodigen wij u uit voor een vervolg afspraak. Tijdens dit bezoek past u uw maatkleding en zorgen wij voor de perfecte afwerking.
Tweede doorpas afspraak
Wij gaan voor het perfecte resultaat. Daarom maken wij, indien gewenst, nog een afspraak zodat alles tot detail klopt.
Vorige slide
Volgende slide

Shirts

Made-to-Order & Made-to-Measure
 • Stenströms vanaf €228,-
 • Mazzarelli vanaf €298,-
 • Finamore vanaf €348,-

Pelger & Dressler

Made-to-Order
 • Jasje vanaf € 798,-
 • Pakken vanaf € 998,-
 • Smoking vanaf € 1298,-

Caruso

Made-to-Measure
 • Jasje vanaf € 1598,-
 • Pak vanaf € 2498,-
 • Smoking vanaf € 2698,-
sartoriale

Isaia

Made-to-Measure
 • Jasje vanaf € 2498,-
 • Pakken vanaf € 3998,-
 • Smoking vanaf € 4298,-
Handmade
Never a trend, always in style