Onze producten: vakmanschap tot in detail

"Try and feel the difference"

Bij het dragen van kleding draait het, behalve om comfort en gemak, ook om uitstraling en de fit. Het moet worden gedragen als een keuze, vrijheid en het moet persoonlijkheid uitstralen. Onderstaand vindt u een beknopt overzicht met enkele voorbeelden van vakmanschap en kwaliteit. Wat onderscheidt producten van elkaar en hoe u dat soms kunt zien. 


 Het jasje


Schouders

De schouders zijn de grootste uitdaging voor de kleermaker om te maken en is bepalend voor de fit, uitstraling, identiteit en de stijl van het jasje. Bij een Napolitaanse schouderzijn de schoudernaden (eventueel met plooien) direct aan elkaar vastgezet, zoals dat ook bij een overhemd het geval is, zonder enig vorm van schouderstukken. Het armsgat sluit meer aan en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Bij een Milanese schouder is een lichte schoudervulling verwerkt die de schouders van het jasje opvullen om meer model te geven. Het armsgat wordt hierdoor wat groter en voelt ruimer aan. 

Binnenwerk (half-canvas, full-canvas of unconstructed) 

Naast de schouders is het binnenwerk van het jasje van belang. Jasjes hebben een 'soft' canvas verwerking wat mede zorgt voor de perfecte en langdurige vorm en voelt comfortabel aan. Er zijn verschillende kwaliteiten canvas (te denken aan diktes en gewicht) en is meestal gemaakt van mohair, paardenhaar, wol of kamelenhaar. Canvas zit met naald en draad verwerkt tussen de bovenstof en de voering. Bij een half-canvas verwerking is het bovenstuk van het jasje, tot aan de sluitknoop, verwerkt met canvas. Bij een full-canvas constructie is de gehele voorkant van het jasje verwerkt met canvas. Dit is een luxere uitvoering in vergelijking met een half-canvas jasje. Een unconstructed constructie is een jasje in geheel nieuwe stijl en is daardoor niet vergelijkbaar met de canvas constructies. Deze vernieuwde constructie heeft, geheel tegen hun DNA in, geen canvasconstructie, geen voering en geen schoudervulling. Dit zorgt voor meer comfort en casual uitstraling.

Borstzak en rever

De borstzak kan recht gesneden zijn of met een kleine ronding in de vorm van een bootje, ook wel 'barchetta' genoemd. De 'barchetta' borstzak is een Italiaanse manier om het jasje een informelere en casual uitstraling te geven. Wat betreft de rever kunt u vakmanschap herkennen aan dat deze 'rollend' lopen en geen vouw bevatten. De knoopsgaten mogen hierdoor eventueel verdwijnen of mee omgeslagen worden, afhankelijk van het model. 

Stof

De stof van het jasje is een persoonlijke keuze en moet naar wens zijn. Er zijn diverse stoffenhuizen die kwaliteit stoffen weven. Cashmere, linnen en wol zijn de meest voorkomende stoffen. Wol biedt diverse gradaties aan, welke worden aangegeven in 'super' getallen. Met dit getal wordt de garendikte aangegeven. Hoe hoger het nummer, hoe fijner, soepeler, luxer maar ook kwetsbaarder de stof is. De combinatie tussen stof keuze en hoe het jasje gemaakt is maken mede de kwaliteit en comfort van het jasje. 

Details

Naast het bovengenoemde maken details ook de persoonlijkheid van het jasje. Hierbij valt te denken aan het soort knopen, verwerking van de kraag in linnen of katoen en de algemene afwerking van het jasje zoals knoopsgaten.  


Het shirt

Schouders

De schouders van een shirt kunnen op diverse manieren vervaardigd worden. Italianen maken graag gebruik van een Napolitaanse schouderinzet. Een lichte plooi in de schouderkop wat een teken geeft van nonchalance en ambacht. Bij een standaard schouder inzet lopen de naden netjes in elkaar op zodat er geen plooien te zien zijn. 

Casual of zakelijke functie

Shirts hebben een linnen verwerking in de kraag en is afgewerkt met (de hand aangezette) parelmoer knopen. Daarnaast maken de boordkeuze (wide spread, klassiek of button down) in combinatie met de stofkeuze, manchetten (enkel - of dubbel manchet) en de pasvorm of het shirt een casual of zakelijke functie heeft.


De broek


Binnenwerk (Sartorial Interior)

Broeken hebben een los binnenwerk wat ervoor zorgt dat de band los aanvoelt, maar wel goed laat aansluiten op het lichaam. Dit is een teken van kleermakerswerk. 

Fit en afwerking

Broeken hebben diverse modellen en afwerkingen. Zo is er keuze uit een wijdere fit met bandplooi, regular-fit en een slim-fit model. Behalve het model is er ook keuze aan de band afwerking (met of zonder riemlussen). Uiteraard kan de broek afgewerkt worden met of zonder een omslag. Schoenen


Klassiek

Schoenen zijn van kalfsleer en met de hand vervaardigd in Engeland. Kalfsleer is zacht en flexibel waardoor de schoen snel naar de voet vormt. Er zijn diverse modellen (derby, oxford, loafers, laarsjes en gesp) in verschillende soorten leer, te denken aan glad leer en suède. Deze schoenen zijn geschikt voor zowel zakelijk als informele momenten. 

Zolen

De zolen van schoenen zijn van leer of rubber gemaakt. Welke zool onder welk model van de schoen zit heeft te maken met de daadwerkelijke functie van de schoen. Klik hier voor een overzicht.

Sneakers

Sneakers zijn er in diverse modellen en uitvoeringen en kunnen met de hand gemaakt zijn in Italië. Sneakers worden casual gedragen en hebben, in tegenstelling tot klassieke modellen, direct comfort tijdens het dragen.