Woolrich Kleding

0-0 van 0 productenWoolrich, Inc., opgericht in 1830 door John Rich en Daniel McCormick, is de oudste fabrikant van outdoorkleding in de Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht met het doel weefsels te fabriceren voor de vrouwen van jagers, houthakkers en vallenzetters

De bekenste jas van Woolrich: De parka. De parka is geboren uit noodzaak. Het was een verzamelnaam voor de gelaagde dierenhuiden en pelzen gedragen door de bewoners van de Aleoeten. De meedogenloze omstandigheden van de ijskoude stapstenen die Noord-Amerika met Azië verbinden, vereisten kleding die bestand was tegen de bestraffing van sneeuw, wind en koude, evenals de zoute zwellingen en de bijna onafgebroken hak van de ijskoude Noord-Atlantische Oceaan.

In de loop van de tijd werd de parka in het algemeen gedefinieerd als een knielange jas die bestand zou zijn tegen bijtende temperaturen dankzij de introductie van donsvulling en een met bont gevoerde capuchon.

De eerste Woolrich Arctic Parka werd in 1972 geïntroduceerd ter bescherming van de duizenden werknemers in de pijpleiding in Alaska die maandenlang in Noord-Alaska woonden. De Woolrich Arctic Parka richtte zich op een primaire behoefte. Het was de eerste en beste verdedigingslinie tegen de -20F condities die werknemers hebben doorstaan ​​tijdens de constructie van de pijpleiding.